BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, February 17, 2010

Mia Firzana



14.2.2010 tarikh keramat bb MIA FIRZANA BT. MOHD ADLI
Baby ni ank sdare baru aku..sebelah hubby.
Kakak ipar aku, Kakcik selamat lahirkan bb gurl yg sgt comel.
Geram !!!

Ini bkn gedik tp btol2 sedih. lalala...

Sebelum tu, spe2 rse meluat bace blog ni, sile tekan PANGKAH dan keluar ye.
Ini blog aku, aku pnye suke nk wt cite mengada ke, cite seram ke, cite tak best ke...


Kisahnye...
Kakak aku satu2nye...
Call pepagi bute...
Btau nk pegi Penang + Pdg Besar bejalan2...besuka ria..
Aku tade la kesah sgt kan.
Da de nk bejalan ngn family de...takpela..
Tapi ble de kte ngn mak, aku ape lg..
Tetibe rse teruja!!!
NAK IKOT!!!!

Sebok ni aku cl mak aku, tnye btol ke tak...
Mak aku pn dgn rase teruja dan excitednye la kate nk g..

M : Cuti lame2 tak g mne..ade kete kosong, ikt la

I : Ade kosong lg tak??

M : Dah tade kosong (dgn nada menjeleskan)
Tula..cuti tanak blk.

I : Ha la..nk blk wtpe..raye cine. bkn kite smbt. maulidur rasul sok br blk..br blh sambut..ekekekeke...

Perbualan diteruskan..

Bla..bla..bla..bla..bla..

M : Takpela..takyah blk. Jage kesihatan...Jaoh tu..Takyah la ikt...Nt mk g la Tanjong Malim.

I : Tipu..aritu soh dtg pn tak dtg. (buat ayt merajok la..pe lg. :p ) Kalo balik je Ipoh tp tak ikt blh tak??

M : Tnye la lan dlu..lan bg, blk. lan tak bg, jgn blk. tp kang blk kang, kamu tgk ktorg nk pegi kang kamu ngs lak (gelak2)

I : Jgn kte esok, skang pn da nk ngs!

Pastu..........

M : Loh, ngs lak. Malu je kt Dynaz. (gelak lg)



Dahtu nk wt cne..da mmg sedih.huhuhuuuuuuu
Ble da ltk fon, ngs tak abeh2 lg...haha mcm lwk je
Ble pk2 blk, rse cm kelakar. Npe ngs??Bende kecik je. Apeda....

Ble org ofis tgk mate yg bengkak, nk btau ngs sbb pe pn malu :p

Tula payah kalo byk sgt tahi lalat kat kaki. keje nk bejalan je. haih....


-Girl in cheongsam, Dynaz-

Thursday, February 11, 2010

Saya nk SOTO bukan BIHUN SUP makcik!

Haih...
Pg2 da wt aku frust.
Da la da seminggu tak makan soto Makcik Pah.
Tutup npe tah.

So, pg td, mmg nk mkn soto gk. sbb ns lmk cm takleh msk je.
Aku pun dgn smgt bekobar2, sblm msk ofis tros g Medan.
Tp agk frust sbb kedai Makcik Pah tutup lg.
So, aku g la kedai Makcik Nab.
Ade tulis SOTO,LONTONG kt situ.
Aku pn order la soto.
Tp makcik tu ckp, soto tak siap lg.

Hmm..takpela..g punch kad dlu. kang pegi blk.
Sbb soto tu, rekod pg ni da merah sbb ngam2 pukul 8. (pelik kan??bkn 8.01 pun. huh!)

Dlm kol 9, Kak Niza ajk bli makan.
So, sblm g tmpt lain, aku ajk de g Medan jp.
Nak bli soto la kunun2.


I : Makcik, soto da siap ke?

M : Ha..dah..

I : Soto 1. Bungkus.

(Pembantu makcik buat soto. Nmpk mcm de masukkan bihun. Takpela..Mungkin org lain punye)

Bile da siap nk bayar...

I : Soto ek? Berape? (Sambil amek bungkusan soto yg makcik bg)

M : Aaah..3ringgit

(Bayar duet..tp hati mcm tak sdp. nk cek blk soto ke bihun. dlm kete br cek. CONFIRM BIHUN!)

Pegi blk kt makcik...

I : Makcik, td sy mintak SOTO bkn BIHUN SUP

M : Soto la tu..Bihun soto

I : Erk..owh..soto + bihun ek makcik

M : Tak..soto...

I : ??? Makcik, soto bkn ke yg ns impit tu??

M : Owh..yg tu lain...tu makcik tade

I : (tp bkn ke ade tulis lontong kt dpn tu???sme je. ke..makcik boh bihun gk. kuah je kaler kuning?????????????) Hmmm..takpela makcik.

M : Soto la tu..

I : Ha..takpe2. (tros blah!)

GERAM NYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! takkan la makcik tatau soto ngn bihun sup???????????? PELIK2!!

Len kali, tulih kt dpn tu bihun sup. bkn SOTO!






Makcik....SOTO macam ni ye makcik...

Wednesday, February 10, 2010

Besarnya DugaanMu Ya Allah..

Masih ingat pd Khabir & Khayr?

Kalau dah lupe, tgk sini

sini

dan sini juge


Hmm..sedih sgt ble dpt msg dr kak yuta td.
Kate dia, mmg confirm sblh mate Khabir tak blh nmpk smpai besar.
Walopun wt operation, tp tak membantu sbb retina mate dia da bleeding.
Skrg, kene jge elok2 mate yg sblh lg yg blh nmpk tu spy Khabir blh tgk dunia smpai besar...

Ape pun yg jd, wansu tetap syg khabir! dan khayr jgk!!

Allah Maha Besar..semoge 1 hari nt, ke2-2 mate khabir blh berfungsi dgn baik. AMIN.

Tuesday, February 9, 2010

Mesti Tonton!

Video ini sgt best.
Sgt sebak ble tgk part last tu..huhuhuuuuu
video

Monday, February 8, 2010

DAH BOLEH KOMEN

Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau komen
Kat blog aku kt new entry aku
Blh la buat begitu komenlah kt page aku
Sebab dah mau... :)

*sile nyanyi ikt melodi wali band - cari jodoh. haha




FINALLY!!
Blog kesayangan aku ni da blh komen.
Sejak dr 15/4/2009 smpai ke 8/2/2010, ni la br korg2 sume blh komen kt entry2 aku.
sume ni atas bantuan.................

SHARIFAH NORMULIAWATI SYED AHMAD

BIG THANKS YA DEAR.. :)

so, ape tgu lg?? jomla komen! :p

Sesi melepas gian

Sabtu, 6 Feb 2010, dgn smgt wajanye, aku soh hubby bgn awl.
Sbb........... da book utk karoke jm 10pg.
hahahahahahhahahahahhahaha
(kalo la mak mentua aku tau ktorg kua pg2 tu g karoke...mampos! haha)


yela...nk karoke mlm2 mne ade mse da skang sejak2 ade Mom's Diamond.
So, sbb gian pnye pasal, pg pun pg lah.
spe kate sore pg tak sedap?
sedap je aku rse..hahahaha
(sape lg nk puji diri sndiri kalo bkn diri sendiri kan? :p )

LAYAANNNNNNNNNNNNN.....






Friday, February 5, 2010

Twin progress.. Pt. III

Hari ni, bb twin KHABIR n KHAYR da pn berumo 2 bulan..
Kak yuta kate smlm, Khayr da blh kua spital.
Tapi kne monitor gk kesihatan dia tiap2 hari.

Khabir pulak, msh kt hospital.
Keadaan mate de, sgt kritikal.
Mungkin tak blh nmpk sblh.
Lps CNY, mgkin akan ke HKL utk operate mate.
So far, Khabir da buat laser mate 3x.
Laser mate sgt la sakit.
Apetah lg bg bb..


Yg isap puting tu, Khabir. Tepakse bg puting. Sbb asek ngs je. Mgkin sakit sgt..Yg lg satu lak, Khayr.

Kwn2, doakan ek kesejahteraan & kesihatan Khayr n Khabir. Semoge dorg dapat membesar dgn sihat dan sempurna mcm kanak2 lain. AMIN...