BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, February 28, 2011

Gathering DSK 2004





Credit to Ilah sbb organize mini gathering utk DSK Girls.
Yg dtg pn, Atie, Hawe (all the way from Penang!), Pah, Wani, Alena (tp tak smpt jmpe alena sbb de dtg lmbt).
Sonok sgt dpt jmpe korg sume walopun kejap ajo.
Hope dpt jmpe korg lg utk next gath :)
RINDU KORG SGT!!


*same tak baju i dgn romper cookies ni ;p




video

Cuppies from Allcupcakestory

Sabtu, 26/2/2011 Ilah jemput dtg umah de kt Desa Karunmas, Balakong.
Ade makan2 katenye...
Sempena besday Wan.

Aku plan nk bwk cupcake.
Aku dah tertarik kt 1 blog ni.
Ble call utk wt booking, de ckp de takleh amek coz bz utk bazar @ Subang Parade 26-27.
De soh dtg kt sane je..blh tgk de decorate kek live.

Ok. Since hubby pn ok..aku decide nk g bli tros kt Subang Parade.
Kt sane, dapat jmpe Laila tuan pnye blog
AllcupcakestorY
Cuppies de sgt cntk!!
Buat aku teruja ok.

Dah plh cupcake yg aku bekenan utk bg kt wan/ilah, Laila pn stat mendecorate.
De mtk bg de mase 1/2 jam.
Tak kesah.
Yg penting aku puas hati :)




Hasilnye??



Sgt puas hati!!
2 thumbs up utk Laila :)

Bowling MEQ


Jumaat lepas, 25/2/2011, ofis remy alan organize tournament bowling
(tournament ke??)
Ala...sje suke2..
Yang penting, team remy alan menang!!
YEAH!
De 1 team ngn Nadzir Gerard, Kak Azni n cik tunang kpd Muizz Maliq, Aiza Ramlan.
Mereka sgt sporting :)
Adam? seperti biasa..tdo.
Tp sblm tu smpt la gk de "main2" ngn staf Maluri.


Tu dia Nadzir Gerard. Nseb tak tegolek.




Muizz Maliq...ni team lawan neh. Nseb baik mereka kalah.



Inilah hero kita...haha





Abes main, bos mau blanja makan daaa...Lepak mamak sudeh. Alang2 org nk belanje, Remy Alan kasi hantam makanan/minuman yg mhl2...

Air : Strawberry Vanilla Milk Shake

Makanan : Lamb Chop

Padahnye...2-2 lambat sampai. ktorg da gelakkan dia kaw2. haha...Sampai de naik bengang ngn mamak2 tu.Lamb Chop, org sume da setel makan, baru la kambing tu sampai.


Moral : Makanan plg mahal tak semestinye sedap. Plg penting, lambat siap :p


Ampun B.. :p




Thursday, February 24, 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA


Yeay! Contest lg...
Tapiiiiiii...
Bile kite nk menang ni Adam???
huhu...
Takpelah. join je. Ade rezki, ade la kan :)
Contest anjuran IDMA TEXTILE.
Syarat2 nye :-


1) anda mestilah ayah atau ibu kepada baby berkenaan dan mestilah seorang blogger, [SUDA SEMESTINYA]
2) Copy Banner di atas dan link kan [DAH]
3) Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. Maksud nya. Siapa Yg Memilih dan Kenapa Nama itu dipilih. [DAH]
4) Tinggalkan entry anda di ruangan entry ini. [DAH]
5) dan menjadi Follower Idma Textile. [DAH]

Tarikh Penyertaan : 01 Feb 2011 hingga 01 Mac 2011

Hadiah : 3 Pemenang utama : RM 50 setiap seorang.




OPS. JGN LUPE LETAK PIC BABY ANDA :)


*Ini Adam Iman saya*


Nama : ADAM IMAN

Maksud : ADAM : Teladan/Nama Nabi

IMAN : Iman

Harapan AYAH MAMA ~ Semoga Adam dapat jadi teladan kpd anak2 lain yg sebaya Adam dan menjadi anak yang beriman.. InsyaAllah..

Kenapa Adam Iman :

1. Of course la sbb maksud yang baik.

Kalau tak, nk boh Adam Imran. Tp Ayah tak setuju.

2. Sebab nama Ayah, Azlan. Nama Mama, Intan Suraya.

Memang dari dulu lg dah berhajat. kalo ank laki, Mesti A-I.

Kalo perempuan, mesti Intan - A :)

So, kalo pasni dpt gegirl lak, her name will be Intan Aryssa.


Siapa pilih : Mama n of coz, dpt persetujuan Ayah






1st Give-Away By Deekuntum

Ini 1st GA yg Deekuntum buat.
Sebagai pengumpul FM TEGAR, aku nk say thanks kt Jue sbb tag aku utk GA ni!!!
hehe...skrg, dah ade 15 FM yg aku kumpul.
Hope, blh tambahkan lg koleksi kalo mng :)

Syarat2 :

1.Mesti menjadi follower blog Deekuntum. } SETEL
2.Mestilah warga Malaysia..} SETEL
3.Buat 1 entry mengenai GA ini ye...} SETEL
4.Letakkan BANNER di sidebar blog anda dan backlink ke entry ni. } SETEL
5.TAG 2 rakan anda. } SETEL
6.Akhir sekali jangan lupa tinggalkan url 'contest' dan alamat emel di bahagian komen entry ini. } SETEL
7.Tarikh tutup 28hb Februari 2011 tepat jam 12 malam. } SEMPAT LG
8.Undian akan dibuat melalui random.org, cabutan pertama dpt hadiah no 1 dan seterusnya sehingga 3 pemenang dipilih. } ALA...kire la sape yg minat kumpul FM :p
9.Keputusan adalah muktamad. Segala bantahan tidak akan dilayan. } BAEKLAH


So, aku nk tag :

1. Ckin JB
2. Pah

Wednesday, February 23, 2011

Tips cantik

Tgh blogwalking, aku tejumpe entry sl tips CANTIK ni...
Oleh cik Nurulbadiah.
A lawyer in the making.
Sgt cantik.
Dan berkongsi tips cantik.

Ekceli, cik Nurul is one of my blog visitor...
Jom kite terjah blog cik Nurul dan menambah kawan baru :)

Jom PULEX IRRITANS!



Mesti korg tetanye2...
Apekebendanye Pulex Irritans tu...hehe
Tu name saintifik de..
Name melayu de, Kutu :)





Aku da hebahkan kt fb/ym/sms.
Alhamdulilah dpt sambutan menggalakkan.
Aku tepakse anjurkan main kutu sbb aku tersangat memerlukan duet pd bulan Julai b4 gaji :)
Nak harap aku kumpul sendiri, mmg takle jawabnye..
Ini je satu2nye care yg SANGAT berkesan!


Lepas je aku tutup kaunter utk kutu 100 td, ade lg yg berminat nk join.
Kpd korg2 yg da telepas tu, mau ke kalo aku buat kutu 50 pulak?
Tp start bulan ni la..
Yg 100 tu start bln dpn.


Akhir kate, Menabung utk Kesenangan Anda :p














* Ok. kutu ni sgt tak bagus!*

Pipit NAK JADI Enggang...........Waja NAK JADI Mercedes!








Ok.
Waja tersebut bkn WJR 8836 ek.
Kaler itam je same.
Tuan lain2.
Kalo Remy Alan buat kete de cmtu, tobat aku segan. haha
*Ehem. dengo cite hawe nk convert ikan kelisa de jd mini cooper. lallalallaala.....




Adam Iman versi gambar pasport

Sebelum pegi lg jao.......................CUMEL KAN PIC ATS NI? :)




Hari Sabtu lepas, pg2 lg ktorg da kua umah.
Kesahnye...nk g buat pasport Adam kt PKNS.
*details, next n3 la ek :)

Bile da tgkp gambo, mcm lawak je tgk dak kecik botak ni.
Dengan ketap bibir nye..
hehe..

Lepas tu, dlm kol 12 kitorg g PAS.
Men bowling ngn ofismate Remy Alan.
Lepas bowling, kitorg layan karoke kt Quality. hehe...

*Adam wit Auntie Sheila Ronaldo*



*Adam mule ngantok ble mama stat nyanyi sbb mama nyanyi sedap! lalallaa...*

Thursday, February 17, 2011

Taylor Swift - You Belong With Me (Live on Letterman)



Cool gile! :)
Heart dis!
Adore her ;)

Mari bersukan

Dah lame gile tak besukan!
Bile aku dengo je *remy alan kate, dis weekend, ade aktiviti kt kampung tu, aku pn dgn penuh rse INTERESTED nye nk join! :)
*remy alan is my hubby



FIL as AJK program kte, mcm2 xtvt ade...mcm2 sukaneka ade.
Sambil tu, blh daftar mengundi sekali..
iyeee..sy blom pernah mengundi. haih.



So, pd hari kejadian, aku siapkan adam, pukul 8lbh cmtu, ktorg da g.
Mcm2 game ade.
Aku suke!



Memule, aku g daftar mengundi dlu.
Sekali tesilap kaunter daaa...
Aku pegi kaunter "Mendaftar sbg ahli UMNO"
Dah malu alah, isi je la borang.
Dpt baju selai.
rase mcm nk tayang baju ni dpn abah. haha...



iye..iye...abah adalah penyokong pas. tp kadang2 lalang gk ;p



Berbalik kpd cite bersukan.
Memule, aku ngn Kakcik (SIL) berduet utk acara Kaki Gajah.



Lebih kurang gini le kekdahnye...

Dapat no2 ok! Not bad. hihi...

Lps tu, aku masuk pulak tarik upih ngn hubby.

Laki tarik pmpuan. ok le tu kan.

Sekali, bile da nk stat, urusetia kte, memule laki tarik pmpuan.

Lepas tu, pmpuan tarik laki.

Aku da pk 2x.

Mase laki aku tarik, ktorg paling laju.

Dalam kepala aku ingat ktorg nk mng da.

Bile turn aku kene tarik, upih tu tak begerak lgsg!

Hahahaha...

Dah la tak larat nk tarik.
Laki aku g buat lawak pulak dah...

De tlg dayung upih tu...sambil angkt2 bontot.

Dgn harapan, sng sket la aku tarik.

Aku tgk adegan tu, tros rase nk gelak guling2..

Dalam keadaan gelak, ko nk tarik beban, mmg tak boleh le kan.

Hahahhahaha.....






Kalo la aku blh tarik semudah ni..huhu

Lps tu, aku masuk lari dlm guni pulak.

Dapat no 1 grup ktorg! hoyeh!





Last skali, aku ckp kt remy alan,

"Syg masuk acara ape sume mng. kecuali ngn b. b la punca kite kalah. "

Mase tgh google UMNO vs PAS td, tejumpa la bende alah lawak ni. hehe...


Tapi sebenarnyeeee....


Thursday, February 10, 2011

Aku seorang Minah Rempit!

Sabo2..bwk betenang.
Blm jd lg..
Minah Rempit TO BE :)

Sebab?
Sehari aku kne spend RM8.80 utk tol je.
So, aku decide nk merempit lps *pindah Shah Alam nt.
InsyaAllah..

*Nanti la aku cite sl pindah2 ni ek






So, skang ni aku da start mensurvey motobike2 yg ade dijual kt Melesia ni.

















Perghh...best siot kalo dpt merempit ngn moto2 tu...
Laki aku kte, amek moto yg de blh pinjam sme..
Alaaaaaa...br nk amek moto ni :p


Hihi...
Kompem de tak pinjam punye lah!

Erk...kalo nk jimat byk, blh bli moto ni ;)

I WISH I COULD TURN BACK TIME...

"If i could turn back time...My world was shattered, I was torn apart..
Like someone took a knife and drove it deep in my heart"

*petikan lagu If I Could Turn Back Time - Cher*


Sesape yg ade fb aku, msti korg prasan dgn status ni
"IF I COULD TURN BACK TIME, I WISH TO BE IN 2007. DAMN. THAT WAS MY BIGGEST MISTAKE!"

Hmm..my biggest mistake ever!
2-3 hari ni, jiwa kacau.
Serabut.

2-3 hari ni jgk, rse mcm.......

"Jz relaks Intan Suraya..ni semua MIMPI. nt lps bgn tdo, impian ko akn jd kenyataan"

Siyes asek terngiang2 cmni kt telinga.
Tp hakikatnye..............INI LA REALITI YG AKU KENE TEMPUH.
tak kire la aku suke or tak.

"sista....mayb its not ur big mistake! sometimes, we hv to let go all the past!"
-Intan Suzana-

Itu kate kakak aku..


Apepun, aku tetap takleh lupe kesilapan yg 1 ni.
Sampai bila2 :(







Ya Allah ya Tuhanku. Yakinkanlah hambamu yg lemah ini ...bahwasanya Engkau telah merencanakan sesuatu yg TERBAIK utk diriku. Amin.

Wednesday, February 9, 2011

CNY Story Mory

Cuti CNY aku agk lame..
Mengalahkan cuti raye. hehe
Bkn ape..sebabnye WP cuti 1.2
So, aku amek cuti 2.2, tros sambung bercuti 3-6.2 tu :)
Dalam seminggu, keje sehari je la kirenye.hehe

Aku pn ape lg..."meracun" hubby amek cuti gk rabu tu :)
So, petang selasa lepas de blk keje, ktorg gerak blk epo.
Jln tak jem. cume byk kete je..
Org2 KL/Putrajaya mgkin da blk awl lg..
Ramai gk org ofis aku yg cuti 31.1 tu.
Org2 Selangor lak, msti la blk petang rabu kn.
So, smooth je pejalanan ktorg petang tu.


2.2.2011

Ptg tu, ingt nk bwk ank2 sedare (Irfan, Din, Dynaz, Aiman, Hady) g Padang Polo.
Tp kensel lak sbb da pukul 6.30, ktorg masih melepak kt mapley.
So, aktiviti ptg tu, aktiviti lepak2 dgn sista n abg wan je la..and of coz wt my heroes - Adam n hubby.


3.2.2011

Tengahari, dlm pukul 1lbh, ktorg ade plan gile.
Main go-kart tgh2 panas.
Abeh burn!
Tp takpe...puas!
Enjoy gile!!
Main kt X-treme Park, Sunway wt Hubby, Abg Chik n Family, Sista n Kids.

align:center;cursor:pointer; cursor:hand;width: 320px; height: 240px;" src="http://4.bp.blogspot.com/_-U_5Fty5NLM/TVJPggap_xI/AAAAAAAABag/cG04UVAo9uw/s320/IMG_5339.jpg" border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5571603108886871826" />











Balik dr X-Treme Park, tetibe plan nk g Taman DR lak.
Mak pn nak join.
Budak2 tu ape lg..sonok tak ingat la.
Siap bwk beskal lg.









Hujan turun, kami kelam kabut balik :)


*Happy Birthday to my friend, M.


4.2.2011

Kitorg plan, lps semayang Jumaat nk layan karok ngn abg chik, kak yuta, sista n abg wan.
Tp tak jd pulok.
Frust gle!

Ptg tu, dlm pukul 6, ade fogging lak tetibe.
Ni ade le ni sesape yg kne demam denggi.
Kalo tak, tade nye dorg nk fogging.
Ktorg wt plan gile lg..
Angkut sume ank2/bdk2 kecik, g go-kart.
Tp kali ni tak main.
Sekadar jd penonton je :)


5.2.2011

Pukul 10 lbh kurang, ktorg gerak blk TPG.
Ade kenduri katenye.
Tu yg kne blk awl.
Hukhuk. Spoil cuti aku.
Tp elok gk.
Tade la ktorg teperangkap dlm jem esoknye.
Rupenye, bkn kenduri.
Tp lebih kpd aktiviti keluarga sebelah hubby.
Sedare2 blh mak + ayah.




*Ops, ayunye aku kt situ. lallallaa...





6.2.2011

Tade aktiviti menarik.
Dok rumah je.
Cume ptg tu, ktorg kua jp.
G jusco.
Ade urusan sket.
Sempat la gk aku pow hubby piza feberet kt Pastamania :)