BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, January 27, 2011

JAKUN

Harini agk jakun.
Jakun sbb blog aku diview oleh seorang artis.
Tatau la artis berkenaan or PA de kan.
Tp dr blog artis berkenaan la..

Aku bkn big fan de.
Tp 1 mase dlu (awl2 kemunculan) mungkin aku peminat de.
Sbb tu aku mengikuti perkembangan de.

Skrg, NTAH.
Folo dr jao sudeh. hehe





Bukti?








Eh, korg tak puas ati lak.
Suke aku la blog aku..
Suke aku la nk jakun ke ape
Tak suke, blh tekan pangkah kt ats tu dgn segala hormatnya :)

Tak sabarnyeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

Tetibe rase gedik nk blk epo skang jgk :)
Alkesahnye..br je cl kakak aku td.
Dan beliau pn bercerite la ape sebiniyer yg aku dpt dr Shenzen :)
cincin batu jed, dress, baju, jam, bla..bla... wah!

hai selasa...lambatnye kamu!









Ape pun, nt aku wt entry khas sl sebineyer ni lps aku blk becuti CNY nt k.. ;)





"Mama Cyda 1st Giveaway"



Wahai org kampung sekelian!!
Beta di tag!!!
Hehe..tengs JUE

GA ni sempena ulangtahun perkahwinan ke 4 mama cyda
Due date : 18/2/2011 (my mom's besday)


syarat penyertaan seperti berikut :

Terbuka kepada semua blogger yg berada di Malaysia sahaja dan mesti jadik follower Mama. (DAH)

Buat entry bertajuk "Mama Cyda 1st GiveAway". Letakkan gambar kat atas tu dan jangan lupa letak sekali kat Side Bar dan link kan ke entry ini. (DAH)

Letak link blog ini kat BlogList korang. Bukan apa, senang nak update apa2 nanti. (DAH)

Tag tiga orang (lebih pun takpe) dan pastikan inform orang yang ditag itu. (DAH)

Last sekali tinggalkan link korang kat komen ye.(OK)
Saya nk TAG :

(i) YAN
(ii) EZ
(iii) WANI

Wednesday, January 26, 2011

Hadiah Hari Jadi Dari Adam :)

Agak telambat post mende alah ni..
Da nk dekat sebulan...hehe

Ha..jgn tekejut!
Adam pn bg hadiah ok..
Hadiahnye ialah................ jeng..jeng..jeng..




















*MENIARAP*

hehe...suke!
Lepas besusah payah adam cube nk meniarap, akhirnye bejaye gk pd 6 Januari 2011.
Sehari sebelum besday aku :)

caiyok2 adam.
Pasni merangkak pulak!

Tuesday, January 25, 2011

Weekend yg BZ

Aiseh, sebab telampo eksaited nk cite sl Fasha putus cinta, telupe lak aku ade cite basi...ala..cite weekend je. ;)

Kesahnye..pagi2 sabtu haritu (22/1/2011) lebih kurang pukul 1 pagi, aku dpt sms/call dr abah/kakak aku...
Katenye dorg da sampai LCCT.
Aku pn kejut hubby, basuh muke, mkn cekelat, dukung adam, siap2 brg adam, tros la msk kete. gerak ke LCCT ngn hubby.

Eh, lupe lak. Abah, Mak, Abg Chik, Kak yuta, Sista, Irfan, Liyana, Hady nk g Shenzen..Flight 6.25pg nt.
Sampai je, tros la bepeluk2, besembang2...
Adam daripada tdo, tros tejage. Adam pelik agaknye..sapela mereka2 yg gomol2 adam ni.

Yela...ktorg kan da lme tak blk ipoh. huhuhu... Lps je minum2 n bg list barang yg dorg kene beli utk aku (haha), dlm pukul 4 lbh cmtu kitorg gerak blk.
Ngantok gile!!


Kol 5 smpai umah, tros cr bantal! Kol 6.45 bgn subuh, den sambung tdo blk.
Sampai pukul 8.30am. Kalo ikt hati aku, nk lajak lg smpai pukul 9.
Tp rumah mentua..paham2 le..huhu Bgn, siap2 sume, siap adam, bekfes, ktorg kua lg.. Ke Damansara..Pejabat lawyer. Nak sain SnP.
Insyalah, kalo tade aral, dlm bulan Mac dpt le dok umh sndiri...kate lawyer itu.. Insyalah.... Semoga Allah mempermudahkan segala urusan pembelian rumah kami.
Tgh bersain-sain, tetibe abg li call..
De mintak tlg jagekan Afiq sbb tetibe dpt call kene keje. Aku ok je..
Ape gune jd adik beradik kalo takleh nk tlg bende2 kecik cmni kn. Walopun dlm hati sbnrnye agk cuak!
Yela..abg aku soh tdo umah de. Means dat kt uma tu nt ade aku, hubby, adam ngn afiq je.
Tak ke da mcm beranak kembar tu?? Afiq ngn adam beza 11 hari je... huhu..


Merasa la aku cm konon2 ade ank kembar. Dah setel tdokan sorg, kene tdokan sorg lg.
Kalo sorg da tdo, tetibe sorg lg ngs, tepakse la tdokan blk yg tejage dr tdo tu. Aku smpai tesengguk2 thn mate ni mse nk tdokan dorg. hehe..
Nak buat susu, standby lg 1 susu...
Tu br pengalaman aku jge 2 baby yg sebaya dlm mase sehari.
Org yg ade anak kembar tu cmne la agknye kan.

Kesimpulannye, aku tak besedia dan tamo anak kembar
(kalo diberi pilihan. tp spe aku nk lawan qada' dan qadar)..
Ape pun, pengalaman yg sgt menarik!

Tengahari tu, kitoran siap2 nk g Mines. Nk jumpe Hawe, Ilah n Tinie. Penat la nk cite. Tgk gambar je la ek. Tp pic tinie tade sbb tinie lmbt.



Sampai rumah, kepenatan!

Fasha - Jejai, Break Up!!


Secara rasminye, FS dgn Jejai da BREAK.
Berita penuh, korg boleh bace kt sini

Kate org, langit tak selalunye cerah...
Sekarang, ko rse la pulak ape yg ND penah rase 1 mase dlu...
Tp bezanye, hati ND lagi sakit sbb org kesayangan de DIRAMPAS.
Tp kes ko, tatau la plak kan sbb ape korg putus.



Ape pun, all the best la utk ko tempuh kehidupan lps2 ni..




*Dgr cite, FS da ade bf baru....
Tak caye??meh tgk ni










Tekan lg kt bwh..



















Tekan lg......



























Ready...














1..........
















2............
















3!!!!!!!!!!

















Tadaaaaaaaaa!!!

Monday, January 17, 2011

3 Spesies Yg Aku BENGANG Sesangat Kt Ats Jalan

Memandangkan skang aku drive agk jao utk pegi keje...
So mcm2 spesies pemandu yg aku jmpe kt ats jalan tu hari2..

Ni kajian yg aku buat selame pengalaman aku bwk kete beberapa thn..

1. Si Lembap



Si Lembap kt sini blh jd seekor kura2, siput, mahupun arnab.
Tp salunye kura2 ngn siput la..arnab ni kdg2 ade la.
Ko da tau ko lembap, ko g duduk kt fast lane tu npe??????????
Aku nk cpt ni ko tau tak!

*Kete Flinstone ni da mmg lembap. tp ko dok kt lane plg kanan..ape ko ingat ko kt US??Lane kanan utk slow drivers???huh!


*Ko kt melesia ye skrg. sila abaikan signboard ni. huh!


2. Si Bengap
Si Bengap ni laju sebenarnye...tp de suke makan angin.
agknye de ingat de ade kt Safari kot..
Kne bwk slow..
Br blh tgk haiwan2 bekeliaran kt Safari.
Dey, ko kt ats jalan raya ok! ats hiway!
Jgn la nk bwk 30km/j pulak!
Ko bkn naik kete flinstone pn..
Aku tau la kete tu mhl. tp blh tak laju sket.
kalo ko nk bwk slow jgk n nk bg org tgk kete ko tu mhl/cntk, sila turun dr kete dan tolak kete tersebut.tp di lane plg kiri ok...
Itu cara yg terbaik utk buat org kagum n tak telepas tgk kete ko byk kali!

*Kalo aku jd gajah tu, aku pijak tros!Br ada akai.


3. Si Pencopet

Pencopet, pencilok, blh la..ko la sume tu..
Main cilok je..pstu tak reti nk bg signal pulak.
Ape ko ingat kete yg nk lalu tu selembut marshmallow?kalo eksiden tak kemek?huh!

*Kalo aku g keje bwk bulldozer, aku langgor/sodok je kete cmni.


Perlu ke kerajaan melesia tulih kt jln tu besor2 cmni..


Atau perluke yg bwk slow ni join tubuhkan 1 kelab??

*Walopun sebi aku lembap, tp aku tak tegolong dlm ahli kelab ni ok. kete tak laju dgn drebar lembap adalah sgt berbeza.


*Rase cm nk buat cmni kt Si Lembap, Si Bengap & Si Pencopet!



Ape pun, aku BENGANG gile kalo ade 3 spesies ni kt ats jalan. tambah2 time aku nk cpt.

Are you marrying the right person? pt. II

Ok..kali ni tanak melalut dah.
Tp entry sblm ni (klik utk bace) tu mukadimah kpd ape yg nk aku share ngn korang. hehe
Aku dpt emel ni dr slh seorang kakak ipar aku..
Since it's a very good article, y not aku share ngn korg sume kan.
Bak kate org kampung aku, "SHARING is CARING" :)

************

During one of our seminars, a woman asked a common question. She said, 'How do I know if I married the right person?' I noticed that there was a large man sitting next to her so I said, 'It
depends. Is that your husband?'
In all seriousness, she answered 'How do you know?'

Let me answer this question because the chances are good that it's weighing on your mind.

Here's the answer.
EVERY relationship has a cycle. In the beginning, you fell in love with your spouse / partner . You anticipated their call, wanted their touch, and liked their idiosyncrasies (unconventional behavior/habit).

Falling in love with your spouse wasn't hard. In fact, it was a completely natural and spontaneous experience.
You didn't have to DO anything. That's why it's called 'falling' in
love... Because it's happening TO YOU .

People in love sometimes say, 'I was swept of my feet.' Think about the imagery of that expression. It implies that you were just standing there; doing nothing, and then something came along and happened TO YOU .

Falling in love is easy . It's a passive and spontaneous experience. But after a few years of marriage, the euphoria (excitement) of love fades. It's the natural cycle of EVERY relationship . Slowly but surely, phone calls become a bother (if they come at all), touch is not always welcome (when it happens), and your spouse's idiosyncrasies , instead of being cute, drive you nuts.

The symptoms of this stage vary with every relationship, but if you think about your marriage, you will notice a dramatic difference between the initial stage when you were in love and a much duller or even angry subsequent stage.

At this point, you and/or your spouse might start asking, 'Did I marry the right person?'
And as you and your spouse reflect on the euphoria of the love you once had, you may begin to desire that experience with someone else.
This is when marriages breakdown . People blame their spouse for their unhappiness and look outside their marriage for fulfillment.

Extramarital fulfillment comes in all shapes and sizes. Infidelity is the most obvious. But sometimes people turn to work, a hobby, a friendship, excessive TV, or abusive substances.

But the answer to this dilemma does NOT lie outside your marriage.. It lies within it. I'm not saying that you couldn't fall in love with someone else.
You could.

And TEMPORARILY you'd feel better. But you'd be in the same situation a few years later. Because (listen carefully to this):

THE KEY TO SUCCEEDING IN MARRIAGE IS NOT FINDING THE RIGHT PERSON; IT'S LEARNING TO LOVE THE PERSON YOU FOUND.

SUSTAINING love is not a passive or spontaneous experience. It'll NEVER just happen to you. You can't 'find' LASTING love. You have to 'make' it day in and day out. That's why we have the expression 'the labor of love.' Because it takes time, effort, and energy . And most importantly, it takes WISDOM . You have to know WHAT TO DO to make your marriage work.

Make no mistake about it. Love is NOT a mystery. There are specific things you can do (with or without your spouse) to succeed with your marriage.

Just as there are physical laws of the universe (such as gravity), there are also laws for relationships.
Just as the right diet and exercise program makes you physically stronger, certain habits in your relationship WILL make your marriage stronger.
It's a direct cause and effect. If you know and apply the laws, the
results are predictable... you can 'make'love .

Love in marriage is indeed a 'decision'... Not just a feeling.

Remember this always :

'God determines who walks into your life. It is up to you to decide who you let walk away, who you let stay, and who you refuse to let go.'
This is a very good article. Those who are still single may learn something from here...
Those who are already married may take it as a guideline to improve your marriage & relationship ...


************

Makanya kawan2...

Bersyukurlah dgn pasangan hidup yg dah Allah anugerahkan kpd kita..
Dia mgkin tak sempurna..tp blh belajar utk jd sempurna di mate kite..

Belajar utk setia dan membimbing...bkn belajar mencintai org lain ble pasangan kite tak menepati citarasa kite.


Renung2kan..dan selamat beramal!

Are you marrying the right person?



I am not the kind of girl,
Who should be rudely bargin' in on a white veil
occasion,
But you are not the kind of boy,
Who should be marryin' the wrong girl,


I sneak in and see your friends,
And her snotty little family, all dressed in pastel,
And she is yelling at a bridesmaid,
Somewhere back inside a room,
Wearing a gown shaped like a pastry,
This is surely not what you thought it would be,
I loose myself in a daydream,
Where I stand and say:

"Don't say yes, run away now,
I'll meet you when you're out,
Of the church at the back door,
Don't wait or say a single vow,
You need to hear me out,"
And they said, "Speak now,"

Fun gestures are exchanged,
And the organ starts to play
A song that sounds like a death march,
And I am hiding in the curtains,
It seems I was uninvited by your lovely bride-to-be,
She floats down the isle like a pageant queen,
But I know you wish it was me,
You wish it was me, don't you?

Don't say yes, run away now,
I'll meet you when you're out,
Of the church at the back door,
Don't wait or say a single vow,
You need to hear me out,
And they said, "Speak now,"

I hear the preacher say,
"Speak now or forever hold your peace,"
There's a silence, there's my last chance,
I stand up with shaking hands,
All eyes on me,
Horrified looks from everyone in the room,
But I'm only lookin' at you,

And you say,
"Let's run away now,
I'll meet you when I'm out of my tux at the back door,
Baby, I didn't say my vows,
So glad you were around when they said, "Speak now,"

***********

Ok. Motif aku tempek video dgn lirik lagu ni kt entry kali ni adalah utk bekongsi pendapat or mungkin bertanye..
Aku da 'tnye' encik google official video utk lagu ni. tapi tak jmpe. takde lg kot.
Sblm kite becakap dgn lbh jao, meh aku membebel jp.


Aku minat gle Taylor Swift. Aku suke lagu ni. tapi aku TAK SUKE lirik de.
Aku tak suke ngn pmpuan yg cmni jenihnye..

Ko da tau laki tu da nak kawen (hari kawen kot!),
yg ko nk kaco lg laki tu npe?
Apatah lg kalo yg ko kaco tu laki org kan???
Tau la laki da semakin pupus skang ni..
Tp boleh tak kalo ko tak kecewakan hati pmpuan lain??
Ko da tak laku, sudah la. yg ko nk kaco org lain tu npe??

Ok. tu kalo nk becite sl Pompuan GEDIK mcm Fasha Sindut/Memey Suheizot.
Kalo nk becite sal Lelaki MIANG mcm Fauzi Nawawei pulak..aku tatau la nk kte cne.
Org yg tak besyukur n tak menghargai je kot yg wt cmni.
Yela..da ade org yg centa mati ngn de, npe la sanggup lg nk g cr org lain pulak kan...

Eh, aku da melalut.
Tajuk kt ats tu tak sentuh lg ni.
Kite sambung next entry la ek :)

Jgn mara ha.. :)

Wednesday, January 12, 2011

Penang/USM, i rindu u la!

Dulu, aku salu ajk mak g penang.
Tak penah pegi..huhu
Pstu, thn 2003 ke 2004...(tak ingat) merase la aku g penang.
Tp jln2 je..tak turun dr kete pn.
Bile abg aku benti isi myk, aku pn kuakan kaki aku..
Nak pijak bumi penang la konon2...
So, boleh la cite kt org kg, aku da penah pegi penang. haha
Pelik. Negeri lain dlm semenanjung mse tu sume aku pnh pegi.
Kecuali Penang ngn Johor.
Johor tu jao sgt kan.. (tp skang semenanjung sume da sapu bersih =] )
Perlis yg jao tu pn aku da g, tp penang tak.

2006, aku dpt keje kt usm, pnye la seronok.
Sbb bkn stakat dpt pegi penang..dpt dok kt penang lg.
Hamek ko!
15/9/2006 aku lapor diri..
Ditempatkan kt HR.
Seronok tau HR ni.. (kan jue kan??)
Sbb ape2 info, sume kite dpt tau dlu.
Org besar2 pn kt bangunan yg same.
Tp kalo tnye dekan2/pengarah2, mmg aku tak pnh jmpe la..
Tau nme je.

Aku kene serve 2 unit kt sini.
Unit Perundangan (best gle!!) dgn Unit Pentadbiran (skrg Unit Pembangunan Organisasi & Pentadbiran-UPOP). Unit ni best..tp bos tak best. huhu..


-Unit Perundangan wt mkn2 kt Pen Mutiara-

Kat usm, aku ade ramaiiiiiiiiiii kwn.
Walopun ade pengalaman peribadi yg tak best kt sini, tp aku rindu nk keje blk kt usm ni!!
Kawan ramai, kemudahan sng, kwn2 best, bos best, blh aktif sukan, blh bejalan2 ke kelantan etc..
Kawan2 DSK aku ramai kt sini.
Tp skrg, sorg2 pindah keluar..ats pelbagai alasan peribadi.
Termasukla aku.
Yg msh setia kt Induk : Hawe (pn dlm proses nk keluar), Atie (kawen dgn org penang, so stay penang je la kot), Ayu, Shikin Tesco, Jijah (ni mmg pencen kt penang. pasal rumah husband de dpn usm je), Shaferah, Diana. (ni je rasenye. sori kalo aku tertinggal)
Yg ade kt Engineering : Shikin komtar aka Shikin JB
Kt Kelantan : Madihah sorg..tu pun sbb de org kelantan.

Kalo ikut yg asal :

INDUK
1. Ilah - Pindah ke TNB ikt suami
2. Nunu - Pindah ke UTP ikt suami
3. Natrah - Pindah ke UiTM ikt suami
4. Aku - Pindah UPSI..then UPNM ikt suami
5. Shikin Mon - Pindah Engineering
6. Diana
7. Shaferah
8. Hawe
9. Shikin Tesco
10.Atie
11.Ayu

ENGINEERING
1. Alena - Pindah KL ikt suami

HUSM
1. Nis - Pindah PPUM
2. Jijah - Pindah Induk
3. Madihah

Kenangan kt usm byk sgt!!
Rindu gile kt usm..
Dah 3 universiti aku keje, tak leh lawan USM la..
huhu..


-Kelab Setiausaha USM buat lawatan ke Mukahead-



Tp dlm byk2 kenangan, ni la satu yg aku takleh lupe...beduet lagu Mawarku dgn Pendaftar..haha..korg pnh beduet dgn Pendaftar korg??korg ade??? hahhaa...tp sumpah malu gile!!





*Bile la agknye nk g penang/usm lg...huhu

Tuesday, January 11, 2011

Sumpah kelakar!

video

Video ni dirakam mse ktorg karaoke ramai2 hari tu..
Ala..mcm yg distorykan dlm entry sblm ni..

Kitorang da sakit2 perut gelak..
Nak share ngn korg pulak lah :)

Birthday GIRL

7 Januari 2011 genap la umo aku 25thn...
Seusia dgn AJL...
Dah suku abad pun! (bak kate mak aku)

Tepat pukul 12am, mcm tahun2 sebelum ni jgk..bebunyi2 la hp aku tu...
Tp tahun ni bilangan birthday wishes dlm N95 aku tu agk bekurang dr thn2 sblm ni..
Kat fb je mencanak2...
Yang aku tak knl pn ade.
Ape pun, time kasih daun keladi...
Kpd korg2 yg sudi wish, ingat besday aku.
Aku sgt2 menghargainya ;)

Kredit to EZ sbb buat mende ni...

Aku sgt terharu..hehe

Azlan Jamiran bg ape??
Aku da agk da...tu le soklan petame kome2 sekalian.

Hmm..pjg citenye.
sbb mlm kejadian, aku tersangatlah hangin dgn beliau.
So, aku bwk adam tdo awl..seawal jam 9.30mlm aku da pakse mata utk tdo.

Aku tejage pukul 11lbh, tgk sblh, beliau tade lg.
Mentengok tv lg.. angin da naik kepala dah. pure2 tdo dgn lenanye...

Tepat pukul 12, beliau pn masuk bilik...gerak aku.. (pure2 tdo mati)
Aku celik je mate, tgk2 ade mungeeeeeeeeee!

(auww! i cair u!)
Pure2 tade prasaan...(tak baek tol.huhu)
Amek la jgk bunga tu..cium skek bunge tu...pstu Adam nangis. (ptg stim la adam ni. mama baru je nk belakon2 ngn ayah ;p )

*dipendekkan cite, tros la lembut hati...tdo dgn hati bebunge2...tdo dlm iman..sbb tesengih2 smpai pg*

Ingatkan tehenti setakat tu je.
Rupenye time aku nk g keje, ade lg yg de nk bg *biarlah rahsia*
Pegi keje dgn hati gumbira...

Kt ofis, kirim makanan kt ofismate.
Bagi duet.
Tp ble dpt makanan, duet pn dikembalikan dgn ucapan "Happy Birthday"
yey! dpt mkn free harini.
Tengs ek ina. sok luse blanje lg ;p

Mak promise nk bg hadiah dr China..
Jgn mungkir janji tau mak!
Sesungguhnye, ank mu ini sgt berharap! (tak malu)

Mlm tu, encik suami ajk mkn luar dgn mil n fil.
Aku cm..ok..mmg salu pn ajk mkn luar tetibe ni.
Tup2 mil ckp nk mkn luar sbb hari jd intan...
ouh, senyum smpai telinga.
*tp dlm hati, sikit keciwa..sbb sebelum ni aku beharap dpt celebrate dgn sorg lg member ktorg, emma. besday de 8 januari. our hubby mmg kamceng.so, ble da wt mkn2 tu, maknenye tade da la nk celebrate lain kan. kopak le kalo nk wt byk2 kali. tp aku tetap gumbira :) *

Ktorg g mkn kt Sungai Lui uolls!
Yg lagu aizat tu..btol..aku tak tipu..
Tgk ni :)


hehe..yg sebenarnye aku pn tatau Sungai Lui tu ktne...wujud la gamaknye kan.
tp lokasi kedai tu bkn la kt sg lui. aku pn tak phm npe staf2 de pakai baju sg lui.
Name kedai bkn sg lui pn.
Kedai tu adalah kt Tanjong Harapan.






Esoknye...
Hp encik suami sgt la bz.
Aku curi2 dgr..
*nk keluar! yeay! suke!
*what?nk karoke????betambah sukeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

siyes rse cm nk buat lompat bintang ble tau laki aku tgh plan ngn sorg kwn de utk g karoke :)
haruslah aku senyum tak putus2 ;)

dipendekkan cite, sampai je kt karoke, kami pn menyanyi.
br tak smpai 10mnt dok dlm tu, tetibe laki aku ngn ody (hubby emma) keluar.
aku cm pelik. tp ah, lantaklah. emma pn cm blur..
lame tau. aku da mcm2 pk. mne dorg pegi ni. da byk lagu dah aku nyanyi.

tetibe, ady (kwn laki aku) smpai..
muke tesengih2 kt pintu.
tetibe kt blkg de nmpk ade lilin menyala kt ats kek!!!
aku cm tak la eksaited sgt kn.
sbb kebetulan hari jd emma haritu..(8 jan).
so, aku bajet, laki de la wt kezutan tu utk de.
(tp pelik. asal laki aku yg bwk kek?)

bile tgk kat ats kek, rupenye ade nme ktorg ..INTAN n EMMA
ouh so sweeeeeeeeeeeeet :)
rse cm nk peluk cium tang tu jgk ;p (over ok)






To my beloved hubby...tq utk sume yg disebutkan di atas. ;) :) :)
Mucho grazias!
Thn2 dpn, buat lg ek seprais2 cmni.
I suka! ekekeke...














I hope dat 7th January 2011 will be a start for a new life..I always pray for my happiness..i have no more tears to cry..Amin.

Thursday, January 6, 2011

sukasuki my baby giveaway



Ayuh kita!!
Menurut tuan punye blog :

"Anyone can joined this GA....easy to win the prizes...juz follow step by step...."


SYARAT-SYARAT :

1) kna jadi followers my blog....mudah jer..... [√]


2) copy the banner kt blog korang...senang jer... [√]


3) letakkan hanya 1 foto anak anda (bwh 3 tahun) yg terover happy di dlm entry tersebut...xsusah kan...(cth bleh tgk banner...pic danish yg sukasuki...hehehe) [√]


4) pastu buat entry kat blog mama2 n papa2 suma psl this GA and story skit berkenaan foto yg d pertaruhkan tue...(jgn lupa nama penuh anak,umur) [√]


5) lastly...tinggalkan komen korang bersama link blog kat entry nie...done!! (mudah nk checkup pnyertaan korang) [√]


*tarikh tutup : 11/2/11*


So, mama2, papa2 sekalian, ini la pic terhensem Adam Iman abad ini yg nk aku pertaruhkan...hehe



Nama : ADAM IMAN BIN AZLAN
DOB : 15/9/2010 ~ baru 3 bulan setengah umonye

Tentang Gambar : Mse ni Adam meneman Ayah & Mama sambut New Year 2011 sekitar Shah Alam. Walaupun baru 3 bulan menjengah ke dunia ni, Adam dah pun berkesempatan tgk percikan bunga api :) WE LOVE U ADAM!

Anda2 sekalian, marilah kite merebut hadiah dari MAMADANISH :)

Contest "Baby Muka Blurr" by cikWHITE forever~




Aku telah di tag oleh mama damian & mama tuah ;)
tengs..hehe


Syarat2 yg dikehendaki adalah..............

1) menjadi followers blog ini *ya udah*

2) letak banner aka gambar aqil di side bar blog anda *ya udah*

3) juga letakkan banner ini dalam entry khas untuk contest ini *ya udah*

4) gambar anak anda mestilah 'dgn muka ala2 blurrr gitu' *ya udah*

5)buat satu entry khas untuk contest ini haruslah disertakan dengan pic anak anda, nama anak, tarikh lahir anak, nama ibu dan jugak ayat2 power yg bersamaan dgn mimik muka tersebut... *Ya Udah*



NAMA ANAK *Adam Iman Azlan*
TARIKH LAHIR ANAK *15/09/2010*
NAMA IBU *Intan Suraya Mohd Bukhari*
AYAT POWER *Mama suke buli Adam..Hari2 mama buli Adam..Adam suda kene buli..Mari kite amek gamba* :)

6) contest ini terbuka untuk bayi yang berumur 1 hari sehingga 4 tahun *Lulus*

7) tarikh tutup adalah pada 25 Jan 2011 (tarikh tutup = tarikh ulang tahun perkahwinan kami..hehe) *Lulus*

8) linkkan entry anda ke bahagian komen (blog ini) untuk memudahkan saya menyemak penyertaan. *Ya Udah*

9) gambar anak sendiri yer..( taknak gambar anak orang ) *Lulus*

10) juri adalah waz (anak sulong) dan maknye...:) *Undilah saya..hehe*

11) tag kepada kawan2 anda seramai 5 org shj ok *Ya Udah*

i. Mama cikah aka Pah
ii. Mama Irfan aka Jue
iii. Mama Sophea aka Eazy
iv. Mama Hadief aka Sis Nidza
v. Mama Farah aka Kak Faezah




...hadiah MISTERI menanti anda! *tggu jerla yer, mesti surprise punya!

CONTEST JELINGAN MANJA...

Bwk kete tade roadtax
Jom kite buat tag :)

1. Buat entri pasal contest nie. Semestinya kan?seperti biase. tajuk macam kat atas..
*BEREH* : ni...ni la...eh, ni la entri tu...~

2. Follow blog nie.Kalo tak, nak update macam mane kan?Kalo rajin follow blog nie sekali PrettyLensStore *sebab PrettyLensStore nie main sponsor*
*BEREH* : I will folo u..........~ mcm lagu iklan digi. hihi ~

3. Copy banner kat bawah tue sekali dengan backlink.
*BEREH* : tu..tu la...eh, tu la...da buat dah :) ~

4. Gambar contest anda. ikut tajuk tema ok? Tak kan la tajuk jelingan manja korang letak gambo tgh mkn kan? Ikut tema k sayam-sayam.eheee
*BEREH* : ikt tema la tu kan...menjeling2 ku bertentang..mata kita sama memandang...ops!~

5.Gambar sendiri,i mean owner blog yg bertanding.Tak mo gambo orang lain. Tak kisah seorang or beramai-ramai.
*BEREH* : Ya...gambar beta lah itu. gambar berdua. tp beta dah crop. haha...~

6.Sila tag kawan2 anda tak kisah la berape orang pun. Atleast seorang.
- ssgguhnya ini kwn2 ku tersyg yg ingin di tag....selain dari dorg ni yg nk wat contest ni pun..di alu-alukan yerrr.....
*BEREH* So, yg di tag, tak reti2 lg nk jwb tag??? :)~

Jue - 1 hari 1 entry..so, jwbla tag ini :)

Yg lain2, meh la kite jwb tag!

7.Komen entri nie sekali dengan link korang.
*BEREH* : Bile nk bg hadiah???hihi

8.Tak khususkan untuk girls aje.Boys pun boleh join.Jangan malu jangan segan.ehee
*owh kome...teman udoh join. moh kite join sme2...(versi lagu mr.OS)


Ini pihak penaja ye korg2 sume...

Hadiah kalo korg menang...

Hadiah pertama :
1 pair Geo lens with cute lens case or 2 shawl+inner

Hadiah kedua:
1 pair Geo lens or shawl+inner

Hadiah ketiga:
shawl + inner

Saguhati:
2 x Shawl


Last but not least, jgn tekejut jgn pengsan :)