BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 28, 2011

Perlu ke amek BIBIK?? Help!

Pagi td, Remy Alan ym.

:: yang, kak shila.
:: ade membe dia call.
:: ade org indon umo 38thn.
:: klu nk kje.
:: gaji dlm 400.
:: yg call tu sepupu indon tu.
:: kwn kakshila.
:: kalu bayo nursery pn 250 kn


Hmm..tros aku tekedu.
Perlu ke amek bibik?
Frankly speaking, aku tak pecaye sgt dgn org luar ni.
Ingat senang ke nk bg org luar yg kite tak tau background, then nk ajak duduk dgn kite.
Sorry to say, itu bkn aku!

Bagi aku, kalo amek bibik, aku pk bende buruk dlu..contohnye cmni..

1. Takde sape kt rumah...buatnye karang de dera anak aku? Nyesal tak sudah!
2. Kalo de bwk lari Adam cmne?
3. Kalo de curi barang2 aku???
4. Kalo de bomohkan laki aku? porak perandakan rumahtangga aku???
5. Tade privacy sbb ade org luar dlm rumah aku.

Hmm..ntahla...tu setakat yg telintas kt fikiran aku skrg.
Hati manusia...mne kite tau kan.
Kalo dapat yg baik mcm bibik Kak Yutta takpe la.
Kalo dapat yg mcm bibik2 kakak aku yg 3 org tu??
Sorg bau bdn mcm lori sampah, sorg tu plak Psiko! Kejap belagak mcm mem besar, kejap pemalas nk mampos. Yg plg tak blh blah, lari dari rumah ikut laki org! Keje nk melaram je...nk wangi2... nseb la abg ipar aku tak beselera. haih!
Mintak simpang!

Kalo dari sisi positif lak..

1. Keje rumah senang la sket. Balik tak penat. Dah ade org tlg lipat kain, basuh baju, kemas rumah..bla..bla..
2. Bayo nursery je dah RM250. Tambah lg RM 150, rumah aku pn terurus.
3. Kalo ade kenduri kendara, sng. ade pembantu.

Hmmm...ntahla.
Serabot otak aku mikirkan nye.
What say y'all?

4 comments:

lyaeyzia said...

positif 3 je? hahhaah negatif bnyk gila..

zoelalisa said...

dah decide. tanak amek. huhu

tiada nama said...

nursery jeeeee....... tak pon ko tinggal kat baby sister..... yang rumah ko, ko panggil je partimer cleaner. dh belambak wat camtu skg. solve probs

zoelalisa said...

tula....mne aku nk cr partime cleaner nih? ko blh? ;p