BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, May 5, 2011

5 Cerita Dalam 1 Entri

Dah lame tak update.
Bz benor...
So, di kesempatan yg ade ni, utk tak bg korg sume boring, aku nk hapdet 5 cite/berite sekaligus!


1. Pemenang GA
Genre : Seram sejuk

Name pemenang2, dah pun aku war2kan kt SINI.
TAHNIAH kpd yg berjaya.
Nak dijadikan cerita, 2-2 blogger yg bertuah tu, org JOHOR!
Senang posmen tu nk pos :p

Congrats again to Kak Jieda n Shafika :)
Rajin2 la singgah sini k.



2. Cerita Cuti Hari Buruh
Genre : Komedi Cinta

Kesahnye...cuti 3 hari ktorg tak blk Ipoh.
Sebab??? Dah balik minggu sebelum tu.
So, minggu ni melepet je kt umah.

Sabtu, ktorg pegi Jalan Pasar, KL. Cr barang letrik. Alhamdulilah Adam da baek demam. So blh la jln2.

Ahad, melepet je kt rumah. Petang, pegi Labohan Dagang. Sedare Remy Alan wt mkn2 dan kami dtg utk mkn :)

Isnin, melepet lg kt umah. Jenuh ajk Remy Alan kua. Sudahnye, terkeluar idea nk p Morib petang tu.
Yg join, family Kakcik, family Kakco, Mak + Ayah dan kami.
Best jugak Morib rupenye..
Lepas da nk dkt 2 thn kawen, baru le aku sampai ke Morib.
huhuuuu... "Itu pun mujur sampai", kate Remy Alan.

Aku punye eksaited beli pelampung Ben10 kt Adam.
Tp de takut air. ceh!
Bazir duet mama.



3. Fizo Omar kiss Adam!!
Genre : Seram Komedi

Kesahnye..Abg aku no7, Abg Li call.
Katenye de shooting area Sijangkang.
Cite Halim Munan.
Dah dkt sgt le dgn rumah Remy Alan.
So, mlm tu kami decide nk pegi jumpe de kt set.

Ade plak Fizo Omar yg taf + kacak!
Dengan berkain pelikat je.
Haih!
hahahaha


Adam, berpindah dari tgn ke tgn...
Krew2 lain dok dukung de besilih ganti.
Lain2 pelakon, peserta Raja Lawak.
Tah sape aku tak kenal.
Yg pasti, stuntman Fizo yg da bercat biru mukenye, muke kekwat mengalahkan diva!
Menyampah mak!

ok. Ble Fizo Omar nk bgn, de kiss Adam.
omjey!
Aku nk snap, tp Remy Alan berkata, "Ha..tgkp..stat kete tinggal kang."
Maka, tak jadila aku nk berperangai jakun kt situ ;p

*Memandangkan aku takleh tgkp gambo Fizo Omar, aku tgkp je la gambo lampu.
Ni pun Remy Alan da jeling. haha





4. Hujan yg turun bagaikan mutiara...
Genre : Aksi

Pagi Selasa tu, aku tgk takde tande2 nk hujan pn.
Tp gelap.
Aku anggap tu gelap pagi je.
Aku merempit.
Tup2 hujan pulak!
Dah lepas Kesas mase tu.
Sikit lg je nk smpai Sg Besi.

Dengan yakinnye, aku benti tepi.
Bukak seat, amek baju hujan, tutup seat, besedia nk pakai bj hujan.
Bile nk pakai, "eh, apasal mcm seluar??"
Dem!
Baju hujan aku tetinggal kt umah!
Nak tanak, tepakse la merempit gk dgn beralaskan sweater nipis je.

Dah sampai BTS, basah jgk la sweater tu.
Aku benti jp.
Jam da pukul 8.
Takpela..lepak jp.
Kot2 karang ujan benti.

Baru nk bukak sweater nk perah, baru teringat!
Dem! aku pakai bj korporat harini!
Mmg tak la kalo nk bukak sweater!
Da sah2 la org tau aku staf UPNM.
Haih!

Lima mnt pastu, aku redah je ujan.
Da dkt sgt pun.
Takpe kot.
Tup2 ujan makin lebat.
Aku benti lg skali kt luar kem.
Adoi, da dkt sgt kot!
Setengah jam jugak la aku bertapa kt situ.

Tgh menunggu ujan reda tu jgk, dan2 tu la aku rase nk terkucil, nk terberak..haih!
Time tu jgk aku bepikir2...
Nak balik rumah ke..nk masuk ofis.
Nak blk, blh thn jaola..aku da sampai kot!
Nak masuk ofis, baju da basah.
Last2, aku masuk je ofis dgn baju basah.
Lame2 kering la :p


*Ini bukan aku ye. Aku tak bawok ghope ini*



5. Kau mmg B*TCH!
Genre : Aksi ganas

Kt ats tu, cite da menarik da.
Tetibe cite last ni bikin panas je.
Aku teringin gile nk jumpe kau betina.
Tuhan je tau betape aku teringin!
Bg penampo barang sepam dua, tolak sampai jatuh sket, alangkah bestnye!
Lagi best, kalo dapat matikan ko mcm aku tampo nyamuk.
Sekali tampo, da tak beseng kt tepi telinga aku.

Ko ingat cmni je la ek betina.
What goes around, will comes around.
It's KARMA beb!
Ur turn will come soon.

Aku tade kwn mcm ko. TAKDE dan TAK PERNAH ADE!

4 comments:

Merpati Putih_ Hazzi said...

pe cer betina ni???huhu panas je dgr nya..huhu

zoelalisa said...

betina mmg cmtu...acting like betina. not woman.

sweet like what said...

sume cite best... ;) leh jd pengarah pasni..hehe..gurau2..

Merpati Putih_ Hazzi said...

huhu sabo ye..bwak besabo..klo dh betina nmenya tok soh d lyan tau..ti x psl2 terkategori lam list betina gak..huhu