BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 15, 2010

Tag Selongkar Fuhh!!

Harini Pah aka Sharifah Normuliawati dah tag aku..
Tp tag kali ni memakse aku utk wt sesi fotografi lak kt dlm ofis ni.
Tp bkn aku modelnye...cess

Ape pun, layannnn :)
Bak kate yan, aku feeling2 artis gk la wt tag ni. haha


Ni handbag aku utk arini..rajin la gk tukar2 handbag. tp ni da seminggu aku pakai beg yg sme..aura malas menyerang...


Ni la khazanah2 yg ade dlm beg aku..

1. Losyen
salu tade pn sbb da standby kt ofis 1. tp sejak pregnant, cm tak suke bau lotion yg sedia ade..alah kot. br je bli lotion tu 2 ari lps. so far, bau de tak dtgkan mslh kt aku la..

2. Ubat2
New Obimin - baru je nk stat mkn blk. Mse awl2 dlu, takleh blah ubt ni sbb besar sgt.huhu

Folic acid, vitamin B complex, ferrous fumarate - ubt biase utk ibu ngandung. huhu..

3. Kunci kete n ofis
Kunci umh tgl dlm kete je. pstu ble smpai umh, kunci ofis lak tgl dlm kete. sbb kesengalan n aku suke tukar2 h/bag, penah gk la aku g tgl kunci umh kt ofis. da kt parking, baru sedar. n tgl kunci ofis kt umh. pdhl da smpai ofis. haih... (paaapp2!)

4. Highlighter
Aritu aku mtk mende alah ni kt akak yg jge aset ofis. tp mse tu aku nk kua. so, bwk tros msk dlm kete. ble nk naik ofis esoknye, aku masuk je dlm h/bag n smpai ke hari ni lupe nk kuakan :p

5. Brooch

Brooch2 tu, ade yg aku pakai harini. tp lps smyg td, aku cabut sume. mls nk pakai blk. n ade gk yg aku kutip dr dlm kete mse kemas kete smlm. hihi..

6. Tahla ape nme nye..note pad pn blh kot. huhu


Mende alah ni hubby bg kt aku mse otw nk blk epo 2hb ritu..tak bwk2 kua pn dr beg ni. katenye, dpt mse bg derma.

7. Bedak, blusher
Tu je bende yg aku pakai ble nk g ofis or kua skang..mls nk mekap sejak preggy.

8. Slip MC


Ni dpt mgu lps. Telupe nk bg kt org yg rekod cuti.hihi..

9. Khazanah dlm beg hitam putih :
Beg ni aku bwk ble nk kua..blh letak hp ngn duet. takyah susah2 bwk wallet yg besar.huhu


- Resit bank
- Gambar pasport(ambik mse blk epo ritu utk tujuan mtk kje)
- Kad staf (sme cm yan. bg beg pakai. haha)
- IC (lesen lupe lak nk letak :p )
- Pin baju
- Sedikit duet
- Kad appointment dgn Metro Maternity

Setelah dibelek2 rupenye ade lg yg tetinggal dlm h/bag aku tu..hihi

10. Kismis


Penting ni ble kt dlm kete, mse drive, etc..sbb blh kurangkan rse nk muntah kononnye..tp skang cm da tak bekesan. hukhuk.

11. Kad err..Karoke


Ni lg penting!haha..ble laki aku on je, dgn sepantas kilat aku call utk booking blk sblm de ubah fikiran. haha...

12. Kamera

Penting ni. untuk merakam detik2 indah/spontan. dibawa ke mane sje :)


So, tu je la pah khazanah2 yg ade dlm h/bag aku.
Aku tag :

Jue, As, Ckin JB, Wani Tinggi


Gara2 tag ni, aku blk lambat 7 minit harini. haih...

6 comments:

LeEyA said...

beg kecik.. khazanah.. mcm satu beg blk kpg.. huh!

yan said...

yg tak tahan siap sngkut beg tu kat pintu..hahahahaha....lain kali kalu tak nk balik lmbat..wat cm aku..wat tag time kejer..org pelik aku tgkp gmbr brg dlm hndbag..expecially resit2 tu..aku wat bodo jer..

zoelalisa said...

pah : hahaha..smpai takleh nk tutup la beg tu. tenganga je :p

yan : aku sangkut kt pintu sbb nk blk siap2. haha

Redriben said...

weit. secara jujurnya aku tak paham ngan tag nih. pepe pon tak yah la kot aku nak tunjuk dalam blog aku tu. discribe sini je.huhu
wajib ada dlm beg aku:
1) walet BONIA incik bagik hadiah besday
2) Handpone sony ericson C902
3) Kamera SAMSUNG L100
4) Sepek mata LEVIS OLS02001
tu je wajib ada even aku tukar beg pon

eh, intan ko hamil lagik ye? bape bulan dah? tahniah ye. jg kandungan baik2 tau. kalau rase lain macam,cepat2 g cek tau. sejarah mengajar lebih berhati2 k

LeEyA said...

ntah hape2 la wanie nih.. baik tak payah ada blog klu post kt sini ja.. hahahahaha...

zoelalisa said...

hihi..ko ni lawak la wani..ko tgkp je gambo n xplen. sme gk mcm blog2 lain yg ko wat. cume ni versi tag.

aah.aku prgnant blk. alhamdulilah. baru 4bln 1mgu...doakan sumenye slmt2 aje. :)