BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 5, 2011

Salam Aidilfitri - Tiada lagi raya di hospital

Hello si cantik dan si kacak!

Alamak!

Tak telambat kot nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA kt semua.
Mohon maaf zahir dan batin.
Segala kekhilafan harap dimaafi.
Tp utk golongan2 yg cube menggugat kebahagiaan aku, sori.
Aku tak penah terfikir pn nk maafkan kalian.

Tahun ni, giliran Kuala Langat.
Macam biasa, giliran Tambun menyusul petang raye petama :)
Alhamdulilah, tahun ni tade istilah "Raya kt Hospital" mcm tahun2 sebelum ni sejak aku bergelar isteri.

Raye petame sbg isteri, aku sambut raya kt klinik.
Malam tu, aku duduk kt wad sampai raye ke2.
Sume gara2 keguguran.

Raye kedua sbg isteri, aku beraye mcm biase.
Dengan perot yg membesar, tak terase nikmat raye.
Sebab tak blh nk melaram.
Tambah pulak, mase tu aku dah sarat sgt.
Hari raye, tdo je kejenye.
Sbb da mule rase sakit2 badan, sakit perot, plus demam!
Sudahnye, raye ke3, skali lg aku beraya dlm wad.
Raye ke6, aku selamat melahirkan Adam Iman.


Maka, raya tahun ni la baru aku nk melaram abes.
Nak cover balik 2 raye sebelum ni.
Maka, tinggi la harapan aku...
Tp malangnye, giliran Remy Alan lak tahun ni. haih..
Tp takpela..sbb raye petame jgk aku sampai Ipoh.
Cume, agak terkilan, sampai ke saat ni, aku tak sempat nk jumpe family Abg no2 aku, & kakak ipar ke5.
Sebabnye, Abg Pon sekeluarge raya kt KL tahun ni.
Kak Adah lak tak sempat jumpe sbb kami sampai lewat raye pertame tu.
Dorg dah balik ke Langkap :(

Disebabkan tahun ni aku nk beraya sakan jugakla aku da siapkan 4 pasang baju raya utk aku sorg. haha..
Dengan harapan, nk nmpk segak bile begambo nanti.

Sebot pasal begambo, family aku tiap2 tahun begambo beramai2.
Tahun ni jgk, kakak aku da siap aturkan jadual kepulangan adik beradik.
Nak make sure cukup korum!

Da otw nk ke Ipoh, aku sempat sms kakak aku..tnye bile sesi begambar.
Hancur luluh hati ni bile kakak aku kate, da siap begamba, da siap tag kt FB.
Hangin satu badan le aku..dah la tak tunggu aku nk begambar! Pegi tag pulak kt FB. Memang tak la aku nk tgk. Apetah lg nk komen!

~Tgk..muke cantik aku tak dipotretkan sekali. haish!~

Bile kakak aku tgk aku tak reply sms dia, dia call.
Aku pun jawab dgn linangan air mata syahdu, "Tak payah la tunggu ktorg. ktorg tak penting pun. tak payah tag. huh!"

Sebak di dada, Tuhan je tau. (chewah!hihi)
Sampai je kt Ipoh, sume bersalaman, sambil ucap Selamat Hari Raya, sambil susun ayat utk bermaafan.
Aku mampu senyum kelat je..
Tak mampu dah nk bekate2...tahan air mata punye pasal :p
Last2, pecah jugak "empangan" tu bile Kak Shima peluk aku.
Perrrggghhh...sedih de tu terase mcm aku dah tak balik kampung 10 thn!!
Wakaka...
~Tak tertahan rasenye...sedih beno. hihihihi~

Dah tu, "hujan" dah mencurah2, takkan nk nangis dpn org pulak kan.
Aku lari la cari bilik.
Pegi bilik ujung, tgk2 ank sedara aku yg da tua2 dok belepak.
Segan aih.
Nk lari pegi bilik dpn, ade abg aku lak.
Sudahnye aku masuk bilik tengah. Line clear!
Menangis sepuas hati!

Sambil tu aku dgr kakak aku bg arahan kt abg2 aku + ank2 sedare suruh pakai balik baju raye.
Kelam kabut dorg susun kerusi.
Nk begambo kali ke2 katenye..
Katenye, kalo tak begambo lg skali, takot banjir lg trok!
Maka, petang tu, abg2 aku yg da pakai tshirt, ank sedare aku yg baju rayenye da basah, tepakse pakai balik baju raye masing-masing demi adik bongsu yg gedik ni. haih..
Terima kasih daun keladi! :D

Nak buat cane...
Aku bukan mengade...
Bukan jugak buat2 nangis...
Perasaan tu dtg sendiri..
Tanpa berjemput...
Tanpa dipaksa..
Ape pun, aku bersyukur dikurniakan family yg sporting mcm yg aku ade skrg.
I luv u all!! mmuah! <3 <3 <3

~Adam letih beraye~







6 comments:

fae said...

memang mengade-2 sungguh la intan payung ni..hehehe..

zoelalisa said...

setahun sekali je kak fae...kakak intan kate, nk majok, majok skang. dah tua nt, org tak lyn dah. hehe...

SweetLikeWhat said...

yang baca pulak rase sebakk..haha

zoelalisa said...

hahahhaa...parah tu :p

Anonymous said...

anak bongsu le katakan.. uwek... aku slalu pangkah adek aku yg bongsu tu.. hehehehe.. gurau2 je.. ko bape badek ar intan..

zoelalisa said...

aku 10 badek..hoho