BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, February 14, 2012

Confinement Lady

Helo si gojes dan si hensem!



Again, episod ketiga marathon ni masih berkisar wanita mengandong. hihihi..
Sorry guys!

Untuk anak kedua ni, aku ngn Remy Alan da amek kate sepakat, nk berpantang kt Shah Alam je.
Atau istilah yg lebih mudah, pantang sendiri.
Cuak jugak...Kesian kt Remy Alan pun ade jugak.
Tp itu yg aku fikirkan yg terbaik utk kami sekeluarga.

Awal2 aku da bitau mak aku, nk kidnap dia barang seminggu dua lepas aku bersalin nanti.
Mak aku ok je katenye.
Tup2, kakak aku dapat tawaran sambung belajar kt Melaka pulak...
Maka, anak dia yg 3 org tu, haruslah mak aku tengok2 kan.
Memang da besar2 ank dia..
Tp kene jgk ade supervision dr mak aku.
Jarak rumah kakak aku dgn mak, bpe inci je..
Tp kesian la kt abg epa aku nk handle ank sorg2..
Dia pn ade keje jgk.
Mak aku just pantau dorg lepas balik sekolah je.

Tp kalau dah aku kidnap mak aku seminggu dua, tak ke huru-hara abg epa aku!
Nak harap kt bapak aku, aku rase tade bezanye pun. hihi...

Maka, aku dengan perasaan gediknye telah mensurvey khidmat "confinement lady" area Shah Alam. (gedik pasal tak bincang lg dgn Remy Alan. huhu. Tatau dia setuju ke tak)

So, ini la antara yg aku dapat.

1. IREE Touch (Bandar Puteri Puchong)
Contact no : Kak Ida 0122816016
Website: http://www.ireetouch.com/

Service provide :

• Confinement Nanny
• Traditional Home Nursing
• Clinical Home Nursing
• Traditional Home Post natal Massage


2. SHADIRA

http://www.shadirabeauty.com/service2.html



3. Kak Ain (Alam Megah, Shah Alam)
Contact No : 0173969031
Service provide:

•Hanya urut lepas bersalin sahaja - even mintak nak bertungku pun dia reject sb ramai pelanggan
•Lepas urut dia tolong pakai bengkung skali, tp bengkung sendiri
•Service skali dgn transportation
•Bayaran : mengikut keikhlasan


4. IMAGE WOMEN & WELLNESS SDN BHD
Contact No : Pn Khadijah 0162615711

•Perkhidmatan (Wanita sahaja)
•Pakej berurut selepas bersalin
•Urut tradisional seluruh badan
•Perkhidmatan penjagaan ibu bersalin
•Bertungku, Mandi Herba, Lulur selepas bersalin

Lokasi perniagaan : Subang Jaya, Shah Alam, Puchong, PJ, Damansara, KJ

Website : http://www.mybengkung.com/urut.html


So far, macam berminat dgn IREE Touch tu. Yang pakej "Traditional Home Nursing (2-2.5hrs daily)

Package provide :

1. Prepare Herbal Bath for Mum
2. Baby Bath (including jaundice treatment remedy; if necessary)
– FREE Service
3. Baby Massage – FREE Service
4. Post Natal Massage
5. Tungku (Heat Therapy)
6. Bengkung (binder) + Slimming Cream / Herbal Paste (tapel)
7. Herbal drinks

Harga : RM 350 utk 3 hari. (not bad)

Tp pape hal pun, kena la discuss dgn Remy Alan dulu.
Kang dia tak setuju lak.
huhu..
"Ya Allah ya Tuhanku...lembutkanlah hati Remy Alan. Amin!"


Kalo jadi amek, lepas 3 hari tu, boleh la import mak aku lak seminggu.
Hehe..



Thank you for reading!

2 comments:

Anonymous said...

hi,
terjumpa your blog masa tgh search urut bersalin.. so, servis mana yg awak ambil? boleh bg testimonial? ;) TQ

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)